Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

marți, 27 septembrie 2011

Duda rex, sed rex

Am citit intr-o carticica urmatorul pasaj:
Psihologia anormalitatii nu ar trebui sa se limiteze la studiul schizofreniei, ci ar trebui sa includa si subiecte precum cinismul, spiritul dictatorial, anhedonia, lipsa valorilor, prejudecata, ura, lacomia, egoismul etc. Acestea sunt bolile grave din punctul de vedere al valorilor. Schizofrenia, tulburarea maniaco-depresiva, cea obsesiv-compulsiva si altele de acest fel sunt bolile grave ale omenirii din punct de vedere tehnic, în sensul ca ele limiteaza eficienta. 

Dar ar fi fost o binecuvântare, nu un blestem, daca Hitler, Mussolini sau Stalin, ar fi manifestat simptome evidente de schizofrenie. 
Ceea ce ar trebuie sa studiem din punctul de vedere al psihologiei pozitive, orientata spre valori, sunt acele perturbari care îi fac pe oameni rai sau limitati din perspectiva valorica. 


Cand am citit ce a zis Basescu despre eventualii urmasi cu dizabilitati ai familiei regale si ce rau ne-ar fi fost noua romanilor cu ei ... mi-ar zis ca ar fi fost o binecuvantare pentru Romania ca simptomele presedintelui nostru sa fi fost un pic mai evidente.
Cat de des rateaza in ultima vreme presedintele nostru bine-meritat ocazii de a tacea ... cat de des!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.