Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Ratacind printre detalii

Nu mai stiu cine, George Cosbuc sau Tudor Arghezi, a scris urmatorul catren la adresa unui Gigi Becali al vremurilor sale:

Si ce crezi c-o sa cad pe spate,
Cand vad frumoasele-ti palate?
Eu vad paduchi adeseori
Si-n cele mai frumoase flori!

Eh, iata o chestie pe care Google nu o stie ... Probabil e Arghezi, ca el se lua, la vremea lui, de basescii, de bocii si de bobocii lor.

Eram pe un camp care tocmai fusese secerat, la malul marii... Cineva zicea ca cei nascuti in zodia Leului ar admira acolo frumusetea campului galben sters, iluminat de soarele la asfintit.
O Fecioara insa nu, ea ar vedea o multime de paie dezordonate, graunte de grau risipite, pamantul prafos ce se vede printre ele... Ar incanta-o un spic scapat neatins sau vreun gandacel stralucitor ca o bijuterie ce alearga agitat prin padurea de paie uriase.
Fecioara nu numai ca nu vede decat rareori padurea din cauza copacilor, de multe ori nu vede copacii din cauza crengutelor, frunzelor si floricelelor ...
Nu se uita prea des in departare, la orizont, vrea totul sa vada de aproape, sa analizeze fiecare detaliu - asa ajunge sa fie predispusa la miopie. Iar miopia asta nu e numai una a ochilor ci si a experientei, a vietii. Se pierde in detalii, vazand cu greu intregul, nu are o viziune clara a viitorului - si asta nu pentru ca ar trai cu intensitate clipa prezenta ci pentru ca analizeaza cu incapatanare diversele aspecte ale viitorului imediat pana cand acesta a ajuns deja trecut ...

Nu stiu ce mi-a venit sa dau asa de multe detalii in introducerea asta, cand eu doar voiam sa spun ca am mai facut niste poze macro cu gandacei in floricele si alte asemenea.
Enjoy:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.