Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

joi, 11 septembrie 2008

911

11 septembrie 2001 ... una din zilele pe care probabil multi dintre noi si-o vor aminti cel mai bine.
Eu stiu unde eram si ce roboteam cand am auzit ca niste avioane s-au lovit de un zgarie nori in America.
Imi amintesc de oameni disperati la ferestre, imi amintesc de "jumperi"...Imi amintesc cat de perplex am fost cand am vazut turnurile gemene prabusindu-se unul cate unul.
... imi amintesc multe, imi amintesc secvente ce m-au revoltat, m-au emotionat ...
Evident ca a fost o zi care a afectat, emotional vorbind, orice om de pe aceasta planeta.

Si evident ca "desteptii" au vazut in aceasta tragedie o oportunitate ... unii ca sa porneasca razboaie, altii ca sa-si promoveze teorii ale conspiratiei, fiecare urmandu-si interese egoiste, pozand insa in umanisti, in altruisti si cautatori ai adevarului si dreptatii.
Momentul a fost aparte pentru ca s-a petrecut in America, pentru ca au fost distruse doua cladiri simbol - pe care Bin Laden mai incercase sa le distruga odata ... pentru ca a fost lovit Pentagonul - probabil cea mai bine pazita (si probabil si filmata) cladire din lume - dar nu am vazut nicio imagine cu un avion intrand in Pentagon (cum sa nu te gandesti la conspiratii?).
Ah, Pentagonul a fost lovit ultimul, 30 de minute mai tarziu, cand deja era clar ca e un complot, cand deja nu mai trebuia sa mai existe cioara in aer - ce sa mai vorbim de avion deasupra capitalei Statelor Unite.

Ceva a fost ciudat atunci, dar dincolo de asta au murit si au suferit oameni ... cum mor si sufera mereu atunci cand inconstienta si egoismul, ura si dorinta de razbunare intuneca mintile celor ce detin o anumita doza de putere.

A fost o lectie?
Daca da, a invatat cineva ceva?
Ce utilitate are reamintirea unor astfel de momente ?

Avem si noi un moment cu o incarcatura emotionala similara = "revolutia" ... stiti voi, atunci cand tiranul Ceausescu si odioasa sa sotie, care aveau un serviciu secret teribil in slujba lor si nenumarati "teroristi" au plecat din Bucuresti cu un elicopter si a facut autostopul pe drumul spre Targoviste, fiind insotit de cati vanjosi bodyguarzi? ... unul singur? hehe!
C'mon, cu mai mare tradare decat asta nu s-a confruntat decat Cezar ...
Aia nu a fost Revolutie nene ... a fost viol asupra unui intreg popor!
Asa a fost si 11 septembrie ... asa sunt multe din momentele teribile prin care a trecut umanitea - momente in care oportunistii au profitat ...

Se va schimba ceva?
Pai daca unul ca Liiceanu face apel catre lichele, cum sa se schimbe ceva? (exista ca audio-book - citit de G. Liiceanu, va vine sa credeti?) Intelege oare licheaua de vorba buna?
Pai daca influenti lideri religiosi crestini cretini fac apel la George Bush sa atace Iranul cu bombe atomice ca sa vina dom'le Apocalipsa aia odata si astfel sa-si faca aparitia in glorie Iisus, cum sa se schimbe ceva? (Parca-l vad pe Iisus, in fudal cu o frumoasa ciuperca atomica, zambind cald si zicand, plin de iubire "Ce-ati asteptat atat?")
E o lege a lui Murphy - Oamenii nu se schimba, devin tot nai mult aceiasi!

... eh, iata de ce 11 septembrie, 17 si 22 decembrie, 6 si 9 august si alte cateva zile din an mie imi lasa un gust amar ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.