Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

luni, 7 ianuarie 2008

# I am Legend - zau?!

... mda, ce sa zic?!
Filmul cu cea mai scumpa scena filmata din istoria cinematografiei de pana acum - 5 mil $ pentru cateva minute cu Will Smith mergand cu un copil in brate printr-o multime in zona podului Brooklyn ... o secventa nesemnificativa in film ... nici nu-ti mai amintesti de ea dupa vizionare!
Povestea e urmatoare - in 2009 omul reuseste sa convinga virusii sa lucreze in favoarea sa; se poate vindeca si cancerul ... asa ca dintr-o greseala probabil creeaza si un virus numit krypton care transforma omul intr-o fiinta foarte violenta, ce se ascunde de lumina si e insetata de sange = VAMPIR (cuvantul nu e pomenit in film pentru ca acesta sa ramana SF si nu doar F).Putini sunt imuni - unul e Will Smith!

Totul isi are originea in inima New Yorkului - caci pe acolo de obicei se afla laboaratoarele militare in care se fac experimente cu virusi mutanti, nu?!

Efecte speciale: un New York pustiu ... plin de vegetatie si cu ceva ruine, caprioare ce alearga prin oras, o masina de curse ce le urmareste - toate bine realizate ... si au mai ramas bampirii - personaje prost modelate, e atat de evident ca nu sunt reale, sunt lipsite de detalii si au miscari atat de artificiale incat am iesit rapid din transa filmului si am devenit critic ...

Will Smith prinde un astfel de vampir intr-o capcana ... apoi cade el, la randul sau, intr-una la fel de inteligent conceputa de vampiri; deci bampirul ce i-a intins-o era inteligent, nu?!
Ei bine vampirul asta doar de asta a fost capabil in tot filmul, caci in final nu poate sa sparga o sticla securizata decat cu capul, intr-o incapere plina de diverse obiecte ...
Dupa ce Will Smith reuseste - prea simplu - sa scape din capcana vampirului are loc o lupta intre catei-vampiri si catel ... catel-om era sa zic ... adica unu' sanatos ... o scena scurta ce te tine un pic prins, dupa care liniste - regizorul cu cap patrat nu a profitat de doza de adrenalina deja administrata spectatorului ... si greseala asta se mai repeta o data in film (cel putin o data)...

In concluzie:
- ca film cu vampiri - un pic de sperietura, putin sange, fara canini, gloante de argint si popi cu cruci ... deci subtirel!
- ca film SF - care SF?! Ca omul o sa faca un virus mutant care ne face vampiri?! C'mon!
- actiune/suspans - aici e bunicel ... dar se putea mult mai mult!
- efecte speciale/CGI - a durat mult probabil sa fie editate scenele pentru a transforma New Yorkul atat de viu si dinamic in cel pustiu si inert al fimului incat nu a mai fost timp si nici bani pentru vampiri de calitate (care sa fie mai realist integrati in "peisaj", care sa se miste mai "vampiresc", care sa aiba o inteligenta diabolica) ... desi astea erau personajele negative din film ... mult prea slab!

Ah, mi-am mai amintit ceva - stiti de ce nu aflau vampirii unde locuieste Will Smith?! Pentru ca stropea cu apa pe cele 3-4 trepte ce duceau spre casa sa ... mortal!
Si daca ai o lampa cu ultraviolete, pe langa faptul ca descoperi bancnotele false, gonesti si vampirii ... chiar imi ziceam in timpul filmului ce-ar fi daca vampirii ar descoperii prin magazine cremele folosite pentru protejarea de razele soarelui - se dadeau pe fata si corp si-l alergau pe micutul Will si ziua ... dar erau prea prosti pentru asta - sau o sa se petreaca asa in continuarea filmului: I am Legend Reloaded!

Deci daca nu aveti altceva de vazut/facut ... aruncati o privire!
Altfel, nu va deranjati, nu aveti ce pierde, dupa parerea mea!
PS: Daca vreti totusi sa-l vedeti nu cititi ce am scris mai sus :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.