Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

miercuri, 23 ianuarie 2008

Vedem ce vrea mintea nostra sa vedem ...

E o poveste cu tâlc pe care am citit-o mai demult pe undeva ... cu un ţaran (badea Ion) care nu-şi mai găsea securea prin curte într-o dimineata .
A cautat-o peste tot şi nu a găsit-o ... şi-a întrebat vecinul (badea Gheorghe să zicem) dacă a văzut-o şi acesta a negat ... dar in ochii lui ţăranul nostru a vazut ceva, Gheorghe il privea ca un hoţ de securi!
Chiar vorbea ca un hoţ de securi... el zâmbea ca un hoţ de securi!
Tot ce a facut badea Gheorghe în ziua aceea i-a întărit convingerea lui badea Ion ca el e cel ce i-a furat securea ...
Seara însă, înainte de a se duce la culcare, Ion a găsit securea acolo unde tot el o lăsase cu zile în urmă ... şi a doua zi badea Gheorghe nu a mai avut nici zâmbetul, nici vorba, nici mersul unui hoţ de securi!

De câte ori nu am văzut fiecare dintre noi "hoţi de securi" în jurul nostru ?
De câte ori nu am fost păcăliţi de propria minte care in loc sa cunoască ceva nou ... recunoaşte lucruri familiare ei ... hehe!
Şi ce şoc iluminator apare atunci când descoperim farsa pe care singuri şi fără să vrem ne-am jucat-o!
Se pare ca e în natura minţii noastre să numească ... aşa e "softul", e creat să caute semnificaţia cea mai la îndemână, deşi nu totdeauna cea corectă.

Hai să facem o călătorie împreună în acest lume a "recunoaşterii":

1. undeva în Canada un indian şi-a luat Ipod
... şi dacă nu mă credeţi poftiţi pe google earth!
2. Tot pe google earth găsiţi şi un lac-dragon, dovadă clară pentru amatorii de conspiraţii că pamântul e guvernat de reptilieni!

3. Dar ce ziceţi de o prăjitură-Maica Tereza:
mmm! Buun!

4. Vă mai amintiţi sfinxul de pe marte:

ei bine americanii au facut o poză şi mai clară, să identifice personajul:

şi apoi încă una:

... dar nu vă întristaţi ... pe marte mai e multe feţe:

(pe aceasta o puteţi vedea şi pe Google Mars).
iar cea mai recentă descoperire este acest om pe Marte:


5. Vestea cea buna (sau rea...) este că permanent suntem priviţi, supravegheaţi ... nu de Fratele cel Mare (1984 a trecut de mult) ci de feţe nevinovate şi triste ca nu le-am băgat de seamă până acum. Iată câteva:


6. Iar mai jos... unii văd un morcov ... alţii dovada legământului dintre Avraam şi spiritul întunecat ce-i bântuia nopţile:


7. Last but not least ... pentru dovedi că Dumnezeu e pretutindeni, Iisus are mai jos o apariţie surprinzătoare (daţi click cu grija pe imagine):
... deci vrem sa vedem ce vedem şi să înţelegem ce înţelegem, ne grăbim să judecăm si ne creem astfel pre-judecăţi, ne lăsăm mintea să se joace cu universul ce-l percepem şi să-l potrivească în şabloane limitate ... si-mi aduc aminte de-un banc:

Ministrul de Interne a hotărât sa spulbere legenda cum că poliţiştii ar fi proşti şi a decis ca fiecare poliţist român să facă un test. Acesta consta în a introduce un cub, o sferă şi o piramidă prin orificii de forme corespunzătoare: cerc, pătrat, triunghi.
Cine reuşea cu toate cele trei obiecte trecea testul şi era declarat inteligent.
Rezultatul testului a fost următorul:
- 28% dintre poliţiştii români sunt inteligenţi;

- restul de 72% sunt foarte puternici.

Iată că aşa se dovedeşte a fi şi mintea ... uneori inteligentă iar alteori suficient de puternică încât să treacă cubul prin cerc ... şi să înţeleagă astfel mesajul pe care Dumnezeu ni-l transmite atât de clar din ceruri:

2 comentarii:

  1. Dragutz Costele!
    De unde ai imaginile?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai de pe net mai ... anonimule, de unde crezi?!

    Omului i se pare ca vede un idol - asta se numeste pareidolie
    ... si cautand pe net paranghelii d'astea am aruncat si eu aci cateva, poate nu cele mai potrivite, nici cele mai impresionante. Uite, de exemplu, am uitat de asta ... si merita pus aici si ce au vazut femeile din Romania dupa eclipsa de soare din '99, nu?! ;)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.