Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

luni, 10 martie 2008

Sfarsitul lumii

Se pare ca sfarsitul lumii e un concept la moda de cand e lumea.
Nu as vrea sa enumar sfarsituri de lume sfarsite deja ... am trait cu totii cel putin unul - teribilul an 2000; iata-ne bine sanatosii, unii asteptand urmatorul sfarsit, uitand de cel trecut si de faptul ca ... cine ne-a profetit sfarsiturile trecute nu prea ar mai merita sa fie crezut pentru cele viitoare!
Urmatorul sfarsit de lume se pare ca va fi in 2012 - in data de 21.12.
De unde stim?!

Pai cineva - nu se stie cine, sigur exista, unii l-au si intalnit - a descifrat enigmele calendarului mayas. Si daca nu stiti, mayasii aveau doua hobbyuri: sa faca sacrificii umane si sa studieze astrele. La ambele se pricepeau bine ...
Deci in calendarul mayas - descifrat de susnumitul nustiucinepersoanaimportanta din manuscrise disparute, secrete, pastrate de Pentagon in Kremlin, pazite de arabi circumcisi - se zice ca in 2012 pe la sfarsit (in momentul sostitiului de iarna) vine o conjunctura "nashpa" (dar numai pentru voi, pacatosilor!).
Tot de acolo s-a aflat ca rezonanta Schumann care era bine mersi pana de curand, a luat-o razna.
De unde a fost scoasa chestia asta, mayasii stiu, ca daca apar modificari semnificative ale rezonantei campului magnetic al pamantului (ca de ea e vorba, nu?! sau vorbim de alt Schumann?!) nu stiu cam cata radiatie solara/stelara ar trece spre pamant ... si ce factor de protectie ar trebui sa aiba cremele de plaja ca sa putem iesi pe strazi noaptea sa jubilam ca am trecut de sfarsitul lumii!
Dar sa revenim la mayasi, ca nu vreau sa comentez faptul ca ADN-ul uman o sa fie reprogramat dupa eveniment ... momentul prevestit e unul ciclic, a mai fost odata, si mai mult de odata in trecut - exista semne ale realitatii sale?
Sau dinozaurii au disparut in anul 2012 al erei lor?!
Si astfel a aparut si primul om - maimuta reprogramata ... ce are un soft plin de bug-uri! Halal!
E clar ca e nevoie de un reboot, daca produsul e-un rebut!
Dar oare daca reprogramezi rebutul o iesi ceva bun?!

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Dincolo de multele comentarii acide ce-mi trec prin minte cu privire la aberatiile ce le-am citit referitoare la acest urmator sfarsit de lume, parerea mea e ca e normal pentru o fire visatoare si inca imatura sa creada intr-un sfarsit apropiat ...
Crezi in acest sfarsit dar e esential sa crezi ca-i vei supravietui, nu?
Altfel nu are farmec!
Asa ca privesti in jurul tau cu emfaza (hai sa folosesc un eufemism si sa-i zic compasiune, suna mai bine asa, nu?!) la pacatosii ce te agaseaza zi de zi ... si iti imaginezi cu "compasiune" momentul glorios din ianuarie 2013 cand ei nu vor mai fi! Te vei bucura astfel nestingherit de tot ce acum inca nu ai ...
Iisus, Mahomed, Buddha, o intreaga armata de sfinti iti vor fi anturaj ... vor pocni din degete si vei avea parte de tot ce iti doresti - daca esti musulman de exemplu vei beneficia de cele 12 fecioare (sau stafide ... ce erau pana la urma, ca nu e clar textul?!) promise drept-credinciosilor.

Nu va mai exista serviciu - toate zilele vor fi Duminica (sau Sambata ?!).
Vacile se vor mulge singure si-ti vor da lapte ... daca esti fumator vei putea fuma linistit, tutunul postapocaliptic nu mai e cancerigen ... are acelasi miros dar le place tuturor ... mancare va fi din belsug , nu te vei satura de ea niciodata decat daca vei dori sa simti satisfactia burtii pline ...
Televiziunile vor emite continuu toate filmele pe care ai dorit sa le vezi (si nu va mai fi nevoie sa butonezi parole la telecomanda pentru asta), masinile vor circula cu aer, nu vor mai exista limite de viteza in localitati - iar de vei lovi pe cineva asta ii va produce o intensa fericire ...
Parul iti va creste doar daca doresti asta (si evident acolo unde-ti sade bine) ... fata iti va fi mereu tanara, batranetea nu va exista, moartea va fi doar un concept teoretic si dificil de inteles in era postapocalitica atat de mult dorita.

Crezi in ea fara sa te intrebi cat de real poate fi un astfel de moment ... crezi in ea fara sa te intrebi lucid daca tu meriti s-o traiesti!
Ah, da, exista un salvator in peisaj, nu?!
Tu nu e nevoie sa faci nimic decat sa crezi - salvatorul va face totul ... oricum s-ar numi el, Iisus, Mahomed, Iehova, Jah Rastafari, Grig, Mario, Sai Baba, Daniel, Benedict, etc ... e suficienta credinta, pentru ca ea, nu-i asa, muta si muntii din loc!

Ce ma intristeaza la toti cei ce cred cu tarie in astfel de povesti despre sfarsit e faptul ca nu sunt capabili sa constientizeze orgoliul ascuns adanc in aceasta credinta.
De unde stii ca (daca ar veni vreodata sfarsitul acesta de lume indelung profetit) atunci cand ti se va pune sufletul in balanta, tu vei trece testul iar Gigi Becali (de exemplu) nu?!
Zambesti ... hehe ...
Sunt faptele tale mai demne de luat in seama decat ale lui?
Sau judeci dupa starea interioara ... de unde stii ce si cum traieste el?
Tu vezi doar o fatada - crezi ca stii ce e inauntru?!
Stii ce vad altii dincolo de fatada ta?!
Stii cum privesc ceilalti faptele tale?!
Daca Judecatorul va privi si va vedea la fel ... ce se va mai alege din visul tau?!
La fel putem judeca pentru orice om de pe strada ... ce te faci daca te trezesti cu toti prezenti in ianuarie 2013 ...?!
De ce uiti ca soarele pentru toti straluceste si chiar si orbului ii daruieste caldura sa ... de ce-ti inchipui ca Dumnezeul in care tu crezi se va comporta atat de omeneste intr-o zi si va zice:
"Gata, s-a umplut paharul!"
Ce te face sa crezi ca raul tolerat pana acum, va fi candva sters de pe fata pamantului de o forta divina ...?
Asa crezi ca e normal?!
Daca asa e normal de ce e necesar un moment anume pentru asta?!
De ce crezi ca Dumnezeul asta ciudat le-ar da dreptate sangerosilor mayasi si nu martirilor crestini de acum 2000 de ani? Si ei asteptau sfarsitul lumii in timpul vietii lor, dar a fost necesar sa te nasti tu, buricul pamantului, ca acest fenomen minunat sa se petreaca!


Crezi ca toti vom ajunge sa fim reprogramati - sa fim mai buni decat suntem ... dar daca cineva nu vrea ce-i facem, il ardem pe rugul lui Schumann sau il obligam?!
Binele facut cu forta este bine oare?!
Cate intrebari mult mai bune decat cele de mai sus pot fi puse ... poate iti trec prin minte cateva si in timp ce le cauti raspunsul poate intelegi ... sfarsitul lumii, asa cum ni-l inchipuim noi, nu va exista niciodata ... chiar daca e in natura tuturor lucrurilor sa aiba un sfarsit, nimeni nu-l cunoaste (zicea cineva ca nici macar Fiul ... poate doar Tatal ... nu-ti inalti pe un piedestal prea inalt profetul tau?).

(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.