Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

sâmbătă, 29 martie 2008

Sfarsitul lu' "me"

Era un banc referitor la pasajul biblic cu femeia adultera - fariseii au venit la Iisus (nu inteleg de unde doi de i in numele asta ...) si l-au intrebat cum sa procedeze caci, respectand legea lasata de Moise, femeia ar trebui ucisa cu pietre de catre multimea revoltata.
Iisus se zice ca atunci, in timp ce contempla un desen pe care-l realizase in nisip (probabil problema de geometrie pe care se chinuia s-o rezolve Arhimede cand i-au facut ultima vizita romanii), a spus:
"Acela care e fara de pacat sa dea primul cu piatra!"

Toti si-au aruncat atunci pietrele ... iar o babuta care statea pe langa Iisus a luat cateva pietre mari de jos si a inceput s-o pocneasca pe adultera ...
Iisus, vazand ce face babuta, se ridica revoltat si striga:
"Of, MAMA, iar Tu ... Ma exasperezi!"
Revenind la credinta aceasta intr-un sfarsit de lume care o sa aduca moartea pacatosilor si viata eterna si plina de desfatari a celor drepti - ma gandeam cum ar fi acesti luminosi ani de pace fara toate inventiile diavolesti cu care traim acum.
Cum ar fi o lume fara internet si jocuri video, de exemplu?
Ce viata ar fi aceea in care sa nu poti merge la shopping in Mall?
Cum ar fi lumea aceasta fara discoteci, sex-shopuri, cafenele, bordeluri?
Ce plictiseala ar fi pe lume fara televiziuni care sa transmita telenovele, filme politiste sau stiri cu babe violate?
Eh, de unele din astea m-as lipsi si eu acum ... dar ma intreb totusi ce se va petrece cu toate astea, locurile pierzaniei vor deveni oare temple in care Dumnezeu va fi adorat sau poate poienite ecologice in care vor fi afisate panouri indicatoare cu mesaje de genul:
"Aici a fost un loc al pierzaniei si ratacirii sufletesti!
Numele sau era Red Light District iar aici perversul diavol tenta sufletele slabe ale barbatilor.
Toti acesti nefericiti au fost condamnati sa bantuie etern aceasta gradina a desfatarilor acest loc al pierzaniei - ce a fost transferat prin puterea lui Dumnezeu in Iad!"

Dar dincolo de dilema lui Ivan Turbinca (daca "este" in Raiul postapocaliptic tabacioc, vodchi, femei si lautari) e o chestiune mult mai importanta pe care drept-credinciosul in ale sfarsitului lumii trebuie sa o aiba in vedere: cine trece dincolo?
Pai sa vedem ce-ar zice textele sacre ce profetesc sfarsitul!

Varianta mayasa - Textul mayas secret si inca nedescoperit "Qetzal Pocal Mara Qanal" afirma ca:
"Vor reusi sa vaza zorii zilei de 23 decembrie 2012 doar acei vajnici razboinici care au invins la fotbal echipa azteca (acum numita Brazilia - sic!) si i-au sacrificat pe toti membrii acestei echipe in templul din Maracana ... desfatandu-se cu sangele lor chiar in noaptea marii treceri!"
Potrivit acestul algoritm, va dati seama ca romanii vor fi reprezentati in Noul Ierusalim (sau, de ce nu, Noul Chicken Itza) de Adi Mutu ... care o sa-si ia pe sestache acolo si ceva prafuri ... de stranutat!

Varianta musulmana - textul apocrif "Salam Vegan Kumult Mushtar" afirma:
"Vor ajunge in compania lui Mahomed, si vor beneficia de desfatarile oferite de (mereu aceleasi) 12 eterne fecioare, toti acei eroi care au reusit sa organizeze in viata lor cel putin o actiune terorista!"


Daca ar fi sa credem acest text, atunci Romania ar avea urmatorii reprezentanti:

Florin Lesch - teroristul butelie

Omar Hayssam - teroristul lui Basescu

... siiii - cu voia dumneavoastra - ultimul pe lista, mai draga:
ION ILIESCU
Marele terorist al Romaniei sfarsitului de mileniu!
Varianta crestina ... hai lasa, ati inteles ideea ...

-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-

Este clar ca toti cei "alesi" vor trebuie sa aibe anumite calitati, sa aibe o anumita "inaltime spirituala". Si aceste calitati nu vor fi ceva de genul:
- alesul crede intr-un dumnezeu pe nume Iehova, sau - de ce nu - Vasilica, Rembrant, Baphomet, Azazel ... cunosc oameni pe care ii apreciez, imi sunt simpatici ... i-as alege sa treaca dincolo, chiar daca nu stiu cum ma cheama si cand ma vad imi zic " ... ăăă ... Mitică?". Simpla afirmare a credintei in ceva/cineva ori cunoasterea unui cuvant secret nu poate fi un criteriu serios de selectie.
- alesul este circumcis - nu din motive medicale ci pe baza unui legamant incheiat intr-o noapte, tare demult, intre un anume Avram si o entitate de fum si foc (ce-si zicea Domnu') careia ii placeau mult sacrificiile animale. Detalii anatomice sau legaminte neasumate si nerespectate constient de catre cineva nu pot fi criterii de selectie a alesilor. De asemenea nu pot fi astfel de criterii cele legate de rasa, sex, nivel de educatie, etc.

Pot fi enumerate mai multe astfel de criterii subiective, elaborate de oameni inchipuiti care isi construiesc imaginea despre Dumnezeu si lume dupa propriile lor interese, fantasme si frustrari ... Adica ceva de genul a ceea ce si eu fac aici, nu? Da , asa o fi - dar ei o numesc cunoastere mistica, revelatie divina!

Personal nu cred ca va veni vreodata un sfarsit de lume in care doar dreptii vor trai pe pamant - iar cei morti (dar "drepti" - sa nu uitam de ei) vor invia si se vor bucura si ei de lumea ce va sa vina ...
Daca insa ar exista un astfel de criteriu acela ar fi unul legat de cat de buni, de drepti, de iubitori ... cat de oameni suntem. Si aceste calitati, in mod clar va trebui sa le aratam mereu acum - caci mereu le vom manifesta atunci, nu?!

Deci, revenind la bancul de mai sus, vor fi alesi in mod clar, cei fara de "pacat"! Orice alt criteriu ne-am imagina ca ar mai exista, e fantasmagoric ... nu ofera garantia salvarii ci doar iluzia ei!

Daca acest lucru e inteles, atunci credinta intr-un sfarsit de lume e una ce ne mobilizeaza, ne motiveaza sa ne transformam ... sa fim mai OAMENI decat suntem acum. Credinta aceasta implica sa ne antrenam in a ne opri toate pornirile egoiste, rau intentionate, meschine si lase ... adica oprirea multora dintre acele "calitati" ce ne caracterizeaza, ne face sa fim NOI.
Deci, daca imi permiteti un joc de cuvinte romano-englez, inainte de a veni sfarsitul lumii trebuie sa ne asiguram ca a venit sfarsitul lu' "ME" ... a venit sfarsitul acelui EU limitat si egoist, rau si pervers pe care ni l-am permis pana acum ...

Dar, sincer vorbind, cui ii convine acest sfarsit al lui "ME" ?!

Asa ca hai sa lasam vrajeala si sa ne traim viata ... asta pana cand nu reusim sa punem planeta asta pe butuci si sa ajungem sa traim un altfel de sfarsit de lume ... a carui apropiere nu ne-o dorim, dar o realizam fiecare, lasand apa sa curga, lumina aprinsa, pungile de plastic sa zboare in vant, etc.