Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

sâmbătă, 27 septembrie 2008

Calatorie spre centrul pamantului

In seara asta am vazut la Movieplexul de la Plazza primul (?) film 3D din Romania, Calatorie spre centrul pamantului.

Despre film ce sa zic ... cititi, bai nene, cartea inainte sa o citeasca cei de la Hollywood!

Experienta a fost insa interesanta, viziunea stereoscopica data de ochelari m-a facut sa ma feresc de bilele ce sareau parca spre spectatori sau de gura pestelui cascata prea aproape de mine ... hehe, m-am ferit si de dinozaur ...
Un film dintr-asta merita vazut intr-o sala mai mica, sau pe un ecran mare care sa desprinda total spectatorul de realitate - astept primul IMAX in Romania ... mi-e frica de pretul biletului insa!

miercuri, 17 septembrie 2008

Jocul de-a sahul





joi, 11 septembrie 2008

911

11 septembrie 2001 ... una din zilele pe care probabil multi dintre noi si-o vor aminti cel mai bine.
Eu stiu unde eram si ce roboteam cand am auzit ca niste avioane s-au lovit de un zgarie nori in America.
Imi amintesc de oameni disperati la ferestre, imi amintesc de "jumperi"...Imi amintesc cat de perplex am fost cand am vazut turnurile gemene prabusindu-se unul cate unul.
... imi amintesc multe, imi amintesc secvente ce m-au revoltat, m-au emotionat ...
Evident ca a fost o zi care a afectat, emotional vorbind, orice om de pe aceasta planeta.

Si evident ca "desteptii" au vazut in aceasta tragedie o oportunitate ... unii ca sa porneasca razboaie, altii ca sa-si promoveze teorii ale conspiratiei, fiecare urmandu-si interese egoiste, pozand insa in umanisti, in altruisti si cautatori ai adevarului si dreptatii.
Momentul a fost aparte pentru ca s-a petrecut in America, pentru ca au fost distruse doua cladiri simbol - pe care Bin Laden mai incercase sa le distruga odata ... pentru ca a fost lovit Pentagonul - probabil cea mai bine pazita (si probabil si filmata) cladire din lume - dar nu am vazut nicio imagine cu un avion intrand in Pentagon (cum sa nu te gandesti la conspiratii?).
Ah, Pentagonul a fost lovit ultimul, 30 de minute mai tarziu, cand deja era clar ca e un complot, cand deja nu mai trebuia sa mai existe cioara in aer - ce sa mai vorbim de avion deasupra capitalei Statelor Unite.

Ceva a fost ciudat atunci, dar dincolo de asta au murit si au suferit oameni ... cum mor si sufera mereu atunci cand inconstienta si egoismul, ura si dorinta de razbunare intuneca mintile celor ce detin o anumita doza de putere.

A fost o lectie?
Daca da, a invatat cineva ceva?
Ce utilitate are reamintirea unor astfel de momente ?

Avem si noi un moment cu o incarcatura emotionala similara = "revolutia" ... stiti voi, atunci cand tiranul Ceausescu si odioasa sa sotie, care aveau un serviciu secret teribil in slujba lor si nenumarati "teroristi" au plecat din Bucuresti cu un elicopter si a facut autostopul pe drumul spre Targoviste, fiind insotit de cati vanjosi bodyguarzi? ... unul singur? hehe!
C'mon, cu mai mare tradare decat asta nu s-a confruntat decat Cezar ...
Aia nu a fost Revolutie nene ... a fost viol asupra unui intreg popor!
Asa a fost si 11 septembrie ... asa sunt multe din momentele teribile prin care a trecut umanitea - momente in care oportunistii au profitat ...

Se va schimba ceva?
Pai daca unul ca Liiceanu face apel catre lichele, cum sa se schimbe ceva? (exista ca audio-book - citit de G. Liiceanu, va vine sa credeti?) Intelege oare licheaua de vorba buna?
Pai daca influenti lideri religiosi crestini cretini fac apel la George Bush sa atace Iranul cu bombe atomice ca sa vina dom'le Apocalipsa aia odata si astfel sa-si faca aparitia in glorie Iisus, cum sa se schimbe ceva? (Parca-l vad pe Iisus, in fudal cu o frumoasa ciuperca atomica, zambind cald si zicand, plin de iubire "Ce-ati asteptat atat?")
E o lege a lui Murphy - Oamenii nu se schimba, devin tot nai mult aceiasi!

... eh, iata de ce 11 septembrie, 17 si 22 decembrie, 6 si 9 august si alte cateva zile din an mie imi lasa un gust amar ...

luni, 8 septembrie 2008

La rasarit

Am ajuns prea tarziu pentru rasarit ... si erau deja rasariti pescarii in portul turistic din Mangalia
... asteptand un fir intins

in lumina diminetii,... in apropierea unor bijuterii plutitoare.

Evanghelia de la Costinesti

Hehe, iată că reuşirăm să tragem o fugă şi la mare ... şi ne-am hotărât să vedem mai de aproape Evanghelia de la Costineşti ...
În drum spre ea am căscat ochii la pescăruşi ...
cormorani ...
... şi alte vieţuitoare.
Ajunşi aproape de epava care se zice că ar fi aparţinut lui Onassis, după ce i-am contemplat prova (sau pupa?) ... forma rotunda din spate adică (Doamne, ce era să zic!) ...

... am constatat că epava din Costineşti e o bună sursă de fier viechi pentru românul intreprinzător.
Şi privind în ochi pe Evangelia, nu a fost o surpriză să aflăm că Edy şi Leo au trecut pe aici ...
Pe drumul de întoarcere ghidul nostru ne-a dus la locul numit Vadul Cailor ... să vedem "catargele" ... nu am înţeles deloc din zâmbetul lui pervers ce vrea să spună şi iată că am ajuns cu vaporaşul aproape de mal, contemplând plaja nudiştilor ... dar pentru că încă nu m-am reprofilat pe nuduri artistice, am mai tras o poză Evangeliei:
Voi ştiaţi că pentru a frâna rapidele şalupe din ziua de azi e nevoie de paraşută:
... sau e cumva posibil ca şi din şalupă să te catapultezi, părăsind astfel 'bolidul' în caz de pericol?

vineri, 5 septembrie 2008

Sfarsitul bataliei

Jocu' cu focusu':

miercuri, 3 septembrie 2008

Table ...

... continuând seria cu piesele de şah, nu puteam sa nu ma folosesc de table ...
... şi jocul a luat sfârşit!

marți, 2 septembrie 2008

Eisriesenwelt - la iesire

Dacă la intrare era senin şi cald, la ieşire am avut în faţă asta:
Fotografu' lu' peşte ... face poze la deşte
Înainte de a coborâ e bine să ştii că telecabina e agăţată de un fir de cam 28 de mm ... ah, se poate vedea şi cât a costat distracţia asta:

Prin pestera de gheata 2

Vă amintiţi masca din Scary Movie ...
Singurul tip de sursă de lumină admis în interiorul peşterii:
... deci merită văzută pe viu (şi cu haine groase), ce-am prins eu in fugă e doar o palidă şi tremurată imortalizare foto a ceea ce era acolo - data viitoare merg cu trepied sau ceva similar şi mai fac un tur ... să văd şi eu ce am tot fotografiat.

Prin pestera de gheata 1

Şi am intrat în Eisriesenwelt (Lumea Uriaşilor de Gheaţă), cel mai mare complex de peşteri din lume, cu o lungime totală de peste 40 de km din care doar un kilometru e deschis vizitatorilor.
Este interzis să se facă fotografii în interior, în special datorită faptului că vizitarea se face in grupuri ce trebuie să se deplaseze continuu - deci nu e timp de opriri pentru poze cu căţel şi purcel în cel mai mare frigider - şi poate şi pentru că bliţurile ar topi gheaţa, ele se dovedesc totuşi inutile pentru că orice fotografie cu bliţ nu va surprinde deloc măreţia locului.
Chiar daca aceasta interdicţie există, ghizii sunt băieţi buni şi indulgenţi ... aşa că au rezultat următoarele:
Ghidul nostru...
Uitai să zic, peştera nu e iluminată, la intrare ţi se dă o lampă cu carbid - deci trebuie mare atenţie să nu-ţi aprinzi vecinii, tot căscând gura la gheaţă.
... iar ghidul are un fitil cu care ilumineaza punctele interesante ale drumului.
... eu banuiesc că pentru Ice Age 2 au fost filmate câteva scene aici ;). Ştiţi voi, partea în care dinţosul acela zăpăcit alunecă printr-o peşteră ... va urma!