Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

luni, 28 aprilie 2008

poze cu fantome

... in continuarea postului anterior mai adaug si pozele astea cu fantome care nu sunt trucate - e reale dom'le - facute folosind doar un aparat foto, o lanterna si 4 noctambuli: ... uite asta patesti daca te ridici de pe bancuta cu lanterna aprinsa - o veritabila proiectie astrala:... se strânge gaşca:... and somewhere in the shadow sits the master :

Light painting

Am incercat si eu tehnica aceasta (Light painting = light graffiti) si iata ce a iesit:... subiectul poate e monoton - nu prea am avut altele la indemana ...
Pe de alta parte am zis sa pun tot ce mi-a placut cum a iesit.
Totul e facut cu o lanterna, cu Photoshopul nu am imbunatatit deloc imaginile de mai sus, nu am facut nimic altceva decat sa pun cadrul si semnatura.

Evident - va urma!

duminică, 27 aprilie 2008

... Gargara si alte insecte

Invatatoarea :Buna ziua,copii! Astazi vom vorbi despre insecte. Imi dati exemple de insecte? Ionescu!
Ionescu: Musculita!
Invatatoarea : Bravo ! Altcineva.. Popescu!
Popescu: Albinuta!
Invatatoarea : Bravo! Dar acum sunteti si voi mari. Nu mai ziceti cu ''ita'',''uta''...da? Se zice corect albina, furnica. Deci, cine mai da exemple. Bula!
Bula: Gărgăra!!!

vineri, 25 aprilie 2008

cutremur

Peste exact un an, in ziua de 25.04.2009, la ora 8:20 va fi un cutremur de cam 5 grade pe scara Richter !
Cu o zi inainte, Ion Istrate imi va citi aceste randuri si va publica aceasta veste si pe blogul sau:

Tocmai am citit in cafea acest mesaj ... e important , transmite-l tuturor!

joi, 10 aprilie 2008

Mi-am tunat masina

Din octombrie anul trecut am un Renault Symbol.
Dupa cum se poate vedea designul nu e deosebit, mai ales avand in vedere faptul ca e produs de un créateur d’automobile.

Ei bine, mi-a iesit sambata aceasta o tunare de Renault Symbol pe care v-o supun atentiei in cele ce urmeaza, atat ca procedura cat si ca rezultat.

Cum se procedeaza:
- sunt necesari minim 3 pasageri + sofer;
- in portbagajul, destul de voluminos dealtfel (500 l), se aseaza cat mai departe de osia din spate si cat mai excentric cu putinta o greutate mare - eu am pus vreo 120 kg + o butelie incarcata;
- se face o scurta plimbare de incalzire si de recunoastere a terenului ... si apoi se circula cu o viteza de aproximativ 100 km/h printr-o curba aleasa cu atentie;
- se gaseste o portiune din respectiva curba in care dincolo de acostament nu se gasesc sant, pomi, borne kilometrice sau alte obstacole care produc forme de "tunning" mult mai spectaculoase - si odata gasita aceasta zona, profitand de efectul Fortei ... centrifuge ce va impinge fundul masinii catre exteriorul curbei si botul usor catre interior, se roteste (atentie aici - e esential!) brusc si prosteste volanul catre exteriorul curbei ... iar de aici procesul de tunare, mai precis de ras-turnare, incepe si conducatorul auto nu are decat sa contemple linistit si detasat tumbele pe care le face masina.

Ce mi-a rezultat mie:
- una bucata sotie plina de vanatai si un pic scalpata (asta cu scalparea chiar nu o inteleg la francejii de la Renault - ca doar nu conduceam un Cherokee);
- una bucata tata ranit usor la cap si adus in prag de infarct;
- una bucata mama cu luxatie de picior stang si fractura de omoplat;
- una bucata sofer tont scapat doar cu doua zgarieturi la maini;
- aproape una bucata masina tunata ca urmare a 27 m parcursi fara a utiliza rotile ... cum bine zicea Hermina - am facut-o aproape Peugeot (tot visam eu sa particip la concursul lor de design ... hehe! iata ca ce nu mi-a reusit cu maxu' mi-a iesit cu o inodare de roti); iata capodopera:
biata "rândunică" săraca s-a boţit rău , dar bine ... ca nu s-a turtit pe noi, nu degeaba a fost premiată caroseria asta de ăia de la NCAP. Ea aşteaptă reîncarnarea ... trebuie sa-i citesc pasajul potrivit din Bardo Thodol să revină cât mai repede şi într-un corp corespunzător. Până atunci, rândunico - fată, nobilă fiică a lu' Reno, îndreaptă-te către lumină!

... deci fiti relaxati - s-a terminat totul cu bine ...

- da, am Casco, imi dau astia 80% din suma si-mi lasa si "Peugeotul" (cumparati un motor Diesel in perfecta stare de functionare?! Vreti un far bun de Symbol? Doua roti cumva? Va trebuie cumva o tetiera?) ...
- nu, nu imi iau permisul (va vine sa credeti?)! El a fost doar retinut pana se termina cercetarile - am dovada insa si pot conduce in continuare ... ce ziceti, mergeti la o plimbare :D ?
- din toata povestea am invatat multe ... de exemplu am invatat si ca e bine sa te fereasca Dumnezeu sa pici pe mana unor medici care nu stiu care e stanga si care dreapta si nici nu deosebesc osul parietal de cel frontal ... (ma amuza ideea ca un astfel de medic ar vrea sa faca si el un copil de exemplu - va inchipuiti cum ar proceda si ce ar iesi?)
... iar cu viteza, mai nene, nu e de joaca ... si forta aia centrifuga din fizica de-a sasea exista fratioare, a dat cu mine de pamant, zau!

... blablabla ... noi sa fim sanatosi si sa avem noroc - sau sa ni-l facem, atat cat putem - dar sa ne ferim sa-l punem prea des la incercare ... in treaba asta cu norocu' merge chestia cu "crede si nu cerceta!"

Later edit:
Iaca si unde s-a petrecut evenimentu'
... am "mers" deci 27 de metri din locul in care nu se mai vad urme de anvelope pana unde a binevoit randunica sa stationeze pe spate ... iar decolarea s-a produs din aliniament, dupa ce am terminat curba (am trasat clotoida in sens opus fata de cum era normal, vai de capu' meu).

Gata, nu mai comentez nimic in plus ... hai ca m-am saturat sa tot povestesc evenimentul.
Back to blogging!

miercuri, 2 aprilie 2008

prin padure