Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

joi, 31 ianuarie 2008

Libertate si responsabilitate

Citeam pe undeva ca libertatea isi are extraordinare delicii dar si neplacute consecinte … Cu totii am trecut prin momente in care ne-am dorit mai multa libertate (ca individ, ca grup … in 22 decembrie 1989 ca popor). Cu totii am ajuns sa gustam din acest fruct dulce-amar al libertatii si probabil am constientizat ca libertatea absoluta numai nebunii o pot avea!

De ce ne e atat de greu sa intelegem ca obtinerea unui anumit grad de libertate implica si asumarea unor responsabilitati in acea directie?

Unde se incheie autocontrolul de bun simt si unde incepe autoingradirea libertatii … acceptarea unor lanturi mentale ce ne limiteaza libertatea mai mult decat e firesc necesar? Care e calea de mijloc aici? Si in cazul asta, asa cum se petrece cu multe in viata, invatarea si intelegerea cred ca se realizeaza tot repetand greseli pana invatam din ele … ciudat e insa ca nu toti invatam aceleasi lucruri, nu?!

Si cum libertatea absoluta nu o au decat nebunii, mai e o varianta de analizat: sa te prefaci nebun pentru a te bucura de o libertate fara niciun fel de responsabilitati. Nimeni nu-ti va mai pretinde sa dai dovada de autocontrol … nimeni nu-ti va mai cere sa te autocenzurezi … ce viata frumoasa! Poate ca evitam nebunii tocmai din invidie - ei sunt mai liberi decat noi, ei nu au nicio raspundere, noi prea multe! Dar va dati seama ca aceasta libertate absoluta a nebunului poate face rau societatii ... "cetatii" ... si e deci normal ca nebunul cel prea-liber sa fie izolat, sa-i fie ingradita libertatea prea nociva ...

Eu cred ca asumarea unei libertati responsabile, capacitatea de a te controla in conditiile in care nimic obiectiv nu te ingradeste sunt calitati ale unui om matur … “responsabil”. Dar oare derapajele catre iresponsabil … catre nebunul din noi, nu sunt cele ce ne fac sa ne simtim mai vii? De aceea percepem oare ca fiind inert si “neinteresant” omul responsabil?

Incurcata treaba …

Uite cu ce-mi bat eu acum capul!

joi, 24 ianuarie 2008

Cerc de aer

Uite dom'le ce face delfinul asta:

miercuri, 23 ianuarie 2008

Vedem ce vrea mintea nostra sa vedem ...

E o poveste cu tâlc pe care am citit-o mai demult pe undeva ... cu un ţaran (badea Ion) care nu-şi mai găsea securea prin curte într-o dimineata .
A cautat-o peste tot şi nu a găsit-o ... şi-a întrebat vecinul (badea Gheorghe să zicem) dacă a văzut-o şi acesta a negat ... dar in ochii lui ţăranul nostru a vazut ceva, Gheorghe il privea ca un hoţ de securi!
Chiar vorbea ca un hoţ de securi... el zâmbea ca un hoţ de securi!
Tot ce a facut badea Gheorghe în ziua aceea i-a întărit convingerea lui badea Ion ca el e cel ce i-a furat securea ...
Seara însă, înainte de a se duce la culcare, Ion a găsit securea acolo unde tot el o lăsase cu zile în urmă ... şi a doua zi badea Gheorghe nu a mai avut nici zâmbetul, nici vorba, nici mersul unui hoţ de securi!

De câte ori nu am văzut fiecare dintre noi "hoţi de securi" în jurul nostru ?
De câte ori nu am fost păcăliţi de propria minte care in loc sa cunoască ceva nou ... recunoaşte lucruri familiare ei ... hehe!
Şi ce şoc iluminator apare atunci când descoperim farsa pe care singuri şi fără să vrem ne-am jucat-o!
Se pare ca e în natura minţii noastre să numească ... aşa e "softul", e creat să caute semnificaţia cea mai la îndemână, deşi nu totdeauna cea corectă.

Hai să facem o călătorie împreună în acest lume a "recunoaşterii":

1. undeva în Canada un indian şi-a luat Ipod
... şi dacă nu mă credeţi poftiţi pe google earth!
2. Tot pe google earth găsiţi şi un lac-dragon, dovadă clară pentru amatorii de conspiraţii că pamântul e guvernat de reptilieni!

3. Dar ce ziceţi de o prăjitură-Maica Tereza:
mmm! Buun!

4. Vă mai amintiţi sfinxul de pe marte:

ei bine americanii au facut o poză şi mai clară, să identifice personajul:

şi apoi încă una:

... dar nu vă întristaţi ... pe marte mai e multe feţe:

(pe aceasta o puteţi vedea şi pe Google Mars).
iar cea mai recentă descoperire este acest om pe Marte:


5. Vestea cea buna (sau rea...) este că permanent suntem priviţi, supravegheaţi ... nu de Fratele cel Mare (1984 a trecut de mult) ci de feţe nevinovate şi triste ca nu le-am băgat de seamă până acum. Iată câteva:


6. Iar mai jos... unii văd un morcov ... alţii dovada legământului dintre Avraam şi spiritul întunecat ce-i bântuia nopţile:


7. Last but not least ... pentru dovedi că Dumnezeu e pretutindeni, Iisus are mai jos o apariţie surprinzătoare (daţi click cu grija pe imagine):
... deci vrem sa vedem ce vedem şi să înţelegem ce înţelegem, ne grăbim să judecăm si ne creem astfel pre-judecăţi, ne lăsăm mintea să se joace cu universul ce-l percepem şi să-l potrivească în şabloane limitate ... si-mi aduc aminte de-un banc:

Ministrul de Interne a hotărât sa spulbere legenda cum că poliţiştii ar fi proşti şi a decis ca fiecare poliţist român să facă un test. Acesta consta în a introduce un cub, o sferă şi o piramidă prin orificii de forme corespunzătoare: cerc, pătrat, triunghi.
Cine reuşea cu toate cele trei obiecte trecea testul şi era declarat inteligent.
Rezultatul testului a fost următorul:
- 28% dintre poliţiştii români sunt inteligenţi;

- restul de 72% sunt foarte puternici.

Iată că aşa se dovedeşte a fi şi mintea ... uneori inteligentă iar alteori suficient de puternică încât să treacă cubul prin cerc ... şi să înţeleagă astfel mesajul pe care Dumnezeu ni-l transmite atât de clar din ceruri:

miercuri, 16 ianuarie 2008

Bătrâneţe - haine grele ...


duminică, 13 ianuarie 2008

# Bury My Heart At Wounded Knee

Eh, cum e omul!
Acum vreo 6 luni am citit pe undeva ca indienii Sioux vor sa-si proclame independenta ... ca vor un stat al lor , desprins din S.U.A. Nu stiam pe ce argumente legale si-ar baza aceste aspiratii ... nu stiam ca - de exemplu - la 100 de ani de la proclamarea independentei SUA, armata americana a macelarit indieni doar pentru a le fura pamantul cu care tot statul american ii impropietarise.

Chiar prin actul fondator al acestui stat - Declaratia de Independenta - se afirma clar ca "Noi consideram aceste adevăruri a fi postulate , acela că toţi oameni sunt creaţi egali, acela că sunt dotaţi de către Creator cu anumite drepturi inalienabile şi acela că printre aceste drepturi se află şi viaţa, libertatea şi căutarea fericii." si tot aici e proclamat si dreptul omului la independenta fata de acela care-l guverneaza in mod tiranic...

Si de ce nu ar putea sa faca indienii sioux ce au facut chiar americanii?
Pai nu pot!
Bine zicea Orwel in a sa "Ferma Animalelor" :
"Toate animalele sunt egale intre ele dar unele sunt mai egale decat altele"

... in concluzie, filmul nu e numai povestea unui masacru ... prezinta si el, in felul sau, o fata hidoasa si rea a naturii umane (fara de care nu am mai fi oameni! ... dar ce am fi, de nu am fi si rai?!) ...



Merita vazut si rumegat!

# The Invasion

"In anumite circumstante, noi oamenii suntem capabili de cele mai teribile crime. A-ti imagina o lume în care nu ar fi asa... în care fiecare crizã nu ar fi generat noi atrocitãti... în care niciun ziar nu e plin de rãzboaie si violentã... înseamnã a-ti imagina o lume în care oamenii înceteazã sã mai fie umani."

Pe scurt:
O naveta spatiala americana se brabuseste (pardon ... se prabuseste ... cred ca de la falafel m-a virusat ceva arabesc) si aduce cu ea un virus care afecteaza oamenii in timpul somnului cu vise, persoana afectata trezindu-se OM NOU ... acelasi din punct de vedere fizic, pastrand toate amintirile de pana atunci dar lipsit de sentimente, neafectat de emotii ... "pacific".

Mie mi-a placut, te tine in tensiune ... iar mesajul e unul tulburator - suntem oameni si prin atrocitatile de care dam dovada ... nu suntem fiinte superioare animalelor, suntem doar o specie de cimpanzei care a ajuns sa domine pamantul.
Ciudat, chiar ma gandeam la asa ceva zilele astea! ... dar asta e alta poveste...

joi, 10 ianuarie 2008

... sa vezi asta cu ochii tai!

Citeam pe undeva ca nu e o poza reusita aceea la care mai simti nevoia sa adaugi: "Eh, de-ai fi fost acolo sa vezi asta cu ochii tai!", ca nu trebuie sa lasi incarcatura emotionala a momentului cand ai facut poza (sau eventual cea legata de subiectul pozat) sa umbreasca spiritul critic ... etc... dar uitandu-ma prin tot ce-am prins in vara asta in muntii Fagarasului mai fac sa taca uneori vocea interioara ce critica mereu/orice ... si nu pentru ca am vazut lucruri si locuri nemaivazute ci tocmai pentru "reincarcarea bateriilor" de care am avut parte atunci ... asa ca spun acum:

"Eh, de-ai fi fost acolo sa vezi asta cu ochii tai!"

Fulger ...

...nu e o joaca in Photoshop cu cine stie ce pluginuri ... chiar e fulger si m-am chinuit sa-l prind ca nu statea deloc la pozat!

miercuri, 9 ianuarie 2008

oob ... nu "out of body" ci "out of bounds" ...

Aproape oob ... dar atat am reusit la ora asta tarzie din ... deja ziua urmatoare!

luni, 7 ianuarie 2008

# I am Legend - zau?!

... mda, ce sa zic?!
Filmul cu cea mai scumpa scena filmata din istoria cinematografiei de pana acum - 5 mil $ pentru cateva minute cu Will Smith mergand cu un copil in brate printr-o multime in zona podului Brooklyn ... o secventa nesemnificativa in film ... nici nu-ti mai amintesti de ea dupa vizionare!
Povestea e urmatoare - in 2009 omul reuseste sa convinga virusii sa lucreze in favoarea sa; se poate vindeca si cancerul ... asa ca dintr-o greseala probabil creeaza si un virus numit krypton care transforma omul intr-o fiinta foarte violenta, ce se ascunde de lumina si e insetata de sange = VAMPIR (cuvantul nu e pomenit in film pentru ca acesta sa ramana SF si nu doar F).Putini sunt imuni - unul e Will Smith!

Totul isi are originea in inima New Yorkului - caci pe acolo de obicei se afla laboaratoarele militare in care se fac experimente cu virusi mutanti, nu?!

Efecte speciale: un New York pustiu ... plin de vegetatie si cu ceva ruine, caprioare ce alearga prin oras, o masina de curse ce le urmareste - toate bine realizate ... si au mai ramas bampirii - personaje prost modelate, e atat de evident ca nu sunt reale, sunt lipsite de detalii si au miscari atat de artificiale incat am iesit rapid din transa filmului si am devenit critic ...

Will Smith prinde un astfel de vampir intr-o capcana ... apoi cade el, la randul sau, intr-una la fel de inteligent conceputa de vampiri; deci bampirul ce i-a intins-o era inteligent, nu?!
Ei bine vampirul asta doar de asta a fost capabil in tot filmul, caci in final nu poate sa sparga o sticla securizata decat cu capul, intr-o incapere plina de diverse obiecte ...
Dupa ce Will Smith reuseste - prea simplu - sa scape din capcana vampirului are loc o lupta intre catei-vampiri si catel ... catel-om era sa zic ... adica unu' sanatos ... o scena scurta ce te tine un pic prins, dupa care liniste - regizorul cu cap patrat nu a profitat de doza de adrenalina deja administrata spectatorului ... si greseala asta se mai repeta o data in film (cel putin o data)...

In concluzie:
- ca film cu vampiri - un pic de sperietura, putin sange, fara canini, gloante de argint si popi cu cruci ... deci subtirel!
- ca film SF - care SF?! Ca omul o sa faca un virus mutant care ne face vampiri?! C'mon!
- actiune/suspans - aici e bunicel ... dar se putea mult mai mult!
- efecte speciale/CGI - a durat mult probabil sa fie editate scenele pentru a transforma New Yorkul atat de viu si dinamic in cel pustiu si inert al fimului incat nu a mai fost timp si nici bani pentru vampiri de calitate (care sa fie mai realist integrati in "peisaj", care sa se miste mai "vampiresc", care sa aiba o inteligenta diabolica) ... desi astea erau personajele negative din film ... mult prea slab!

Ah, mi-am mai amintit ceva - stiti de ce nu aflau vampirii unde locuieste Will Smith?! Pentru ca stropea cu apa pe cele 3-4 trepte ce duceau spre casa sa ... mortal!
Si daca ai o lampa cu ultraviolete, pe langa faptul ca descoperi bancnotele false, gonesti si vampirii ... chiar imi ziceam in timpul filmului ce-ar fi daca vampirii ar descoperii prin magazine cremele folosite pentru protejarea de razele soarelui - se dadeau pe fata si corp si-l alergau pe micutul Will si ziua ... dar erau prea prosti pentru asta - sau o sa se petreaca asa in continuarea filmului: I am Legend Reloaded!

Deci daca nu aveti altceva de vazut/facut ... aruncati o privire!
Altfel, nu va deranjati, nu aveti ce pierde, dupa parerea mea!
PS: Daca vreti totusi sa-l vedeti nu cititi ce am scris mai sus :D

vineri, 4 ianuarie 2008

Oameni...

Tigan din Talmaciu - poza m-ar fi costat o tigara, dar pentru ca nu fumez mi-a cerut 2 lei ...
---------------------------------
Cioban de Ialomita
---------------------------------
Padurea o fi ea a lor , dar lemnele e ale noastre, nu?!

Voineasa colorata

Doua fotografii facute in vara lui 2006 la Voineasa ... agresate un pic cu Photoshopul:

In piata din Sibiu

Pe pustiul acesta l-am prins in vara asta in piata din Sibiu ...
... dupa putina curatenie si taiere de picioare (munca de Procust, ce sa zic ...) in Photoshop, a ajuns asa:
... blur si alte alea ... vad acum ca am inchis cam tare vigneta :(

... din defileul Jiului

Am mai postat o imagine de aici ... de data asta am lucrat ceva la ea in Photoshop.

joi, 3 ianuarie 2008

# Death at a Funeral


In seara asta am avut chef de o comedie usoara ... si filmul asta mi-a iesit in cale.
A fost funny ...

Pe scurt: un tip a murit, fi'su tre' sa-l ingroape ... apare si un pitic (nu cel din Twin Peaks ... sau juca si acolo?) cu o colectie de poze - piticul sufera si un mic accident; unu' umbla gol, altu' are o mancarime ... si mai e si cineva care pune droguri unde nu ar trebui ... Din toate astea a iesit o comedie!

Light FX

Am zis sa incerc si eu mai mult decat retusari in Photoshop ... inspirat de un maestru, Rarindra Prakarsha .
Am inceput de la o fotografie facuta in vara asta in Fagaras:... am ajuns aici ...
si asta e ce a iesit:

miercuri, 2 ianuarie 2008

In padure la Resca

marți, 1 ianuarie 2008

... de pe drum ...

Se zice ca mintea umana vrea mai mult sa recunoasca decat sa cunoasca ... a mea recunoaste mai sus un profil uman ;)

-/-

Pentru aceasta as fi vrut sa am trepiedul pe aproape ... nu a iesit ce am vazut eu ... am pus-o aici doar ca sa-mi aminteasca :)

Pe drum ...