Nunumai

Salut! Din septembrie 2012 m-am mutat. Vă aștept pe nunumaifotografii.ro

joi, 10 iulie 2008

Cuvantul Domnului

Dacă Biblia e ste "cuvântul Domnului" atunci asta nu e decât o confirmare a faptului că Dumnezeu e mult mai priceput la fapte decât la vorbe.

Dar să nu facem confuzii - "Cuvântul Domnului" e doar ce i-a dictat Dumnezeu lui Moise (deci cel mult cele cinci cărţi ale lui Moise, de la Facere până la Deuteriu...cumiozice) şi nu întreaga carte. Este o generalizare nedreaptă, desigur.

Prima carte povesteşte cum Domnul a făcut lumea (acu vreo 4-5ooo de ani) în şase zile, s-a odihnit în a şaptea ... apoi a făcut femeia şi de atunci nu a mai avut nimeni parte de odihnă; de asemenea a avut dibăcia să ascundă în pamânt fosile de dinozauri şi a mai pregătit şi alte capcane pentru fiinţele bipede ce-şi zic oameni, ca un farseur priceput.
Era o gluma referitor la Facere:

Moise, sub inspiraţia divină, îi dicta fratelui său (Aaron) Cartea Facerii:
MOISE: La început a fost Bigel Bangel (sau cum s-o zice în ebraică la BIG BANG).
După prima cincimilionime de miliardime de secundă a apărut timpul.
Materia sub formă de mezoni, leptoni şi faraoni îşi face apariţia în a şaptea catralionime de secundă.
Primul proton ...
AARON: Băi nenicule, dacă stau să scriu povestea asta pe piele de viţel cu font de 6, tăiem toată cireada şi tot nu ajungem la formarea sistemului solar; unde mai pui că o să ne ia o veşnicie, iar eu mai am şi alte treburi. Eu zic s-o mai scurtăm, ca nu interesează pe nimeni acum de bosoni, protoni, quasari, stringuri şi alte bazaconii. C'mon, mai scurtează şi tu un pic!
MOISE: OK, brother! Scrie aşa: "La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul ..."

A doua carte e cea în care se povesteşte ce bun scamator a fost Moise şi cum i-a scos el pe evrei din Egipt.
Următoarele trei cărţi, cărţile legii dictate lui Moise de către un tufiş în flăcări, cu o personalitate puternică şi foarte gelos din fire, dau indicaţii, de exemplu, despre ce jertfe trebuie făcute acelui Domn ... căruia îi place mirosul de sânge şi de măruntaie de viţel arse. Tot aici întâlnim şi marea invenţie evreiască, ţapul ispăşitor ... dar vă las să savuraţi singuri povestea.

Mda ... acest domn a grăit şi prin proroci. Dar nu vreau să mai comentez îndemnuri la pruncucidere, incest şi alte asemenea.
A nu se înţelege că am ceva cu ideea de Divinitate în sine, însă prea puţin cunoaştem lucrurile pe care le înălţăm pe un piedestal atât de înalt încât raţiunea să nu ajungă să le analizeze critic şi lucid. Şi de ce oare avem în mintea nostră ideea preconcepută că ceea ce considerăm sfânt nu trebuie analizat de minte, că nu trebuie trecut prin filtrul raţiunii ... ?!

Blablabla ... voiam să zic că am făcut câteva poze:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.